Kotitalousvähennys

Tuloverolain 127 a-c §:n mukaisen kotitalousvähennyksen saa omassa, vanhempien, isovanhempien tai appivanhempien käytössä olevan asunnon tai vapaa-ajan asunnon tavanomaisesta kunnossapito- ja perusparannustyöstä, kuten esimerkiksi maalauksesta, tapetoinnista tai laatoituksesta.

Yritykselle maksetusta arvonlisäverollisesta työkorvauksesta voi vähentää kotitalousvähennyksenä 50 %. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä yhtä verovelvollista kohti on 2.400 € vuodessa ja omavastuu 100 €. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 800 euron vähennyksen. Puolisoille vähennys myönnetään siten kuin he ovat sitä verotuksessa pyytäneet. Molemmilta puolisoilta vähennetään omavastuu. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Päätöksen tekevä veroviranomainen edellyttää selvitystä remontin laskusta ja vaaditusta kotitalousvähennyksestä. Kotitalousvähennyksestä saa verohyödyn jo remontin ajankohdan verovuodelta, kun verottajalta pyydetään verokortti, jossa kotitalousvähennys on huomioitu. Laskun maksupäivämäärä ratkaisee verovuoden, jolta kotitalousvähennystä voi saada.

Lisätietoa kotitalousvähennyksestä (vero.fi) »

Olemme kestävän kehityksen kiinteistöhuoltoyritys

  • Käytössämme on Route4-ajonhallintajärjestelmä, jonka avulla minimoimme ajettavat kilometrit.
  • Käytämme ympäristöystävällisiä pesuaineita ja minimoimme jätteen määrän.
  • Neuvomme asiakkaitamme taloudellisessa vedenkäytössä ja lämmityksessä.

Sähköinen asiointi - asioi kanssamme silloin, kun sinulle parhaiten sopii

Jätä sähköinen muuttoilmoitus, ilmoita viasta tai mittarilukemista.

Tutustu lomakkeisiin tästä »

Jätä tietosi niin otamme yhteyttä

Palvelemme: Turku, Raisio, Naantali ja Kaarina alueilla